Categorie A

Motorrijles

Op zoek naar het ultieme gevoel van vrijheid?
Behaal dan nu bij ons je motorrijbewijs. Iedereen die 17 is of ouder kan zich hiervoor aanmelden. De motoren waarop gereden wordt, zijn van het type Honda CBF 600NA en CB 650F en Honda CBF 125M. De rijinstructeur rijdt tijdens de les op een motor achter je aan. We gebruiken hiervoor een BMW 1600GT.

Helmen, kleding en handschoenen hebben wij op de rijschool. Deze kun je van ons lenen. Alleen stevige schoenen die de enkels bedekken moet je zelf mee brengen. Denk je erover na om alles zelf aan te schaffen? Wacht hier dan mee tot je eerste les. Want dan krijg je van ons kortingsbonnen om bij verschillende motorzaken kleding met korting aan te schaffen.

Voor het theoriegedeelte kun je ook ons terecht. Wij bieden theorielessen aan en deze zijn geheel gratis. De verschillende boeken die nodig zijn om de theorie te behalen kun je bij ons kopen. Verder verkopen wij verschillende dvd’s die ondersteunend zijn op het boek.

Wij geven niet alleen rijles, maar verzorgen ook bijscholingslessen en toertochten. Tijdens een toertocht rijden wij mee en is het mogelijk dat wij een evaluatie geven over de rit. Dit kan ook volgens de richtlijnen van de KNMV.

Verschillende categorieën.
De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).
De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.
Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.
Voorbeelden

Ter verduidelijking, hierbij twee voorbeelden van het halen van het A-rijbewijs als je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs.
1. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Je haalt vervolgens op je 21e het A-rijbewijs (zware categorie) door het AVB en AVD-examen af te leggen. Je krijgt dan code 80 op je rijbewijs vermeld. Op het moment dat je in dit geval twee jaar het A2-rijbewijs bezit, dus op je 22e, vervalt code 80. Je moet dan wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.
2. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Als je het A2-rijbewijs twee jaar bezit, haal je het A-rijbewijs (zware categorie) via het getrapte traject. Je krijgt dan geen code 80 op je rijbewijs vermeld.


Vanaf

€ 55,-


  • Motorkleding

  • Lessen

  • Categorieën
Stevige motorkleding zorgt ervoor dat je beter beschermd bent. Voor de rijlessen hoef je alleen schoenen mee te menen, wij zorgen voor de kleding.


Lessen worden gegeven in blokken van minimaal twee lesuren.


Let op! Voor het behalen van je motorrijbewijs zijn er verschillende categorieën.
Heb je nog vragen? Bel of stuur een WhatsApp bericht

Klaar om te beginnen?


Meld je vrijblijvend aan door het formulier rechts in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start gelijk met de theorie


Onderschat de theorie niet en start op tijd met leren. Om de kans van slagen te vergroten, raden wij je aan de theoriecursus te volgen.

Rijbewijs aanvragen


Ben je nog geen 18 en doe je mee aan 2toDrive? Vraag dan op tijd de begeleiderspas aan. Dan kun je direct na het slagen je rijbewijs aanvragen.

Direct aanmelden voor motorrijles