Rijbewijs Am

Bromfiets

Bromfietscursus met praktijkgedeelte
Wie 15,5 jaar of ouder is en niet in het bezit is van een ander rijbewijs, moet vanaf 1 maart 2010 theorie- en praktijkexamen voor de bromfiets afleggen om zo het rijbewijs AM te bemachtigen.

Hoe kom ik aan een rijbewijs AM?
Per 1 maart 2010 is elke bromfietser, snorfietser en brommobiel bestuurder verplicht een geldig rijbewijs bij zich te hebben. Om het bromfietsrijbewijs AM te halen moet je een theorie- en praktijkexamen voor de bromfiets af leggen. Je kunt vanaf je 15de jaar beginnen met de theorielessen. Theorie-examen kun je doen wanneer je 15,5 bent en gelijk op of na je 16de verjaardag kun je dan praktijkexamen doen. De theorie is anderhalf jaar geldig. Wanneer je in het bezit bent van een geldig auto- of motorrijbewijs dan hoef je het bromfietsrijbewijs niet te halen.

Het theorie-examen
Voor het theorie-examen kun je kiezen uit 2 opties. Je kunt zelfstudie doen, je kunt dan boekjes kopen en oefen-cd’s, zelf leren en theorie-examen aanvragen (wij kunnen dit ook voor je doen). De meeste leerlingen kiezen ervoor om elke woensdag avond om 18:30 op theorieles komen. Van de leerlingen die zelfstudie doen, slaagt landelijk maar 17% en via een rijschool gemiddeld 80%. Verstandig is het dus om wat lessen te volgen. Ook hier kun je boekjes kopen. Let op, je moet wel eerst geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat je kunt gaan lessen op de weg en het praktijkexamen kunt doen.

Praktijkexamen
Na het volgen van de praktijklessen, dit doe je meestal in eendag, ga je examen doen. Tijdens het examen wordt een route gereden van ten minste 20 minuten waarbij de examinator bekijkt, vanaf zijn volg-scooter, hoe jouw verkeersdeelneming op de openbare weg is en of je de bromfiets beheerst. Deze rit hoeft niet foutloos te zijn (wel veilig), het gaat erom hoe jij reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent.

Kleding
Een helm is verplicht, maar wij adviseren ook stevige schoenen en handschoenen. Het is verstandig om naar het weer te kijken voordat je het praktijkgedeelte doet, het kan namelijk heel koud zijn, en dan is het verstandig om dikke kleren en dikke handschoenen aan te trekken. Wij zijn in het bezit van een groot aantal helmen in alle maten, zodat je er altijd een van ons kunt lenen als je zelf nog geen helm hebt. Ook jassen, broeken en handschoenen hebben wij op onze rijschool beschikbaar voor de lessen.

Vanaf

€ 50,-


  • Helm en kleding

  • Examen

  • Al vanaf 15 en half
Stevige kleding zorgt ervoor dat je beter beschermd bent. Voor de rijlessen hebben wij helmen, jassen en broeken beschikbaar.


Het examen bestaat uit een theorie examen en een praktijkexamen. De theorie examen moet behaald zijn voordat het praktijkexamen plaats kan vinden.


Je kunt vanaf je 15de jaar beginnen met de theorielessen. Theorie examen kun je doen wanneer je 15 en een half bent en gelijk op of na je 16de verjaardag kun je praktijk examen doen.
Heb je nog vragen? Bel of stuur een WhatsApp bericht

Klaar om te beginnen?


Meld je vrijblijvend aan door het formulier rechts in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start gelijk met de theorie


Onderschat de theorie niet en start op tijd met leren. Om de kans van slagen te vergroten, raden wij je aan de theoriecursus te volgen.

Rijbewijs aanvragen


Ben je nog geen 18 en doe je mee aan 2toDrive? Vraag dan op tijd de begeleiderspas aan. Dan kun je direct na het slagen je rijbewijs aanvragen.

Direct aanmelden voor bromfietsrijles